Ik gá digital nomad worden #1: de beslissing

april 23, 2024
5 mins read

“Digital nomad worden?! Dus JIJ hebt de beslissing gemaakt om digital nomad te worden? *sarcastische ondertoon* Gefeliciteerd: je bent 3% onderweg.”

Het is een gesprek dat ik voer in mijn hoofd. Met mezelf. Ondernemen is niet altijd makkelijk, zeker het begin ervan niet. En remote gaan ondernemen terwijl je werkelijk álles wat je kent achterlaat? Oef, dat is een flinke uitdaging. Maar het is een uitdaging waar ik maar ál te graag mijn goedlachse gebit in zet… 😁

Waarom? Ik heb een goed leven. Ik ben anno 2024 een (financieel) onafhankelijke vrouw met de nodige diploma’s; een flexibele en goed betaalde baan; ik heb een leaseauto en een eengezinswoning met drie slaapkamers, een badkamer met een ligbad en een hobbyzolder – inclusíef een grote tuin, en ik heb vrienden en familie in de buurt.

Plus, ik woon praktisch naast de Efteling. En op nog geen 500 meter van mijn huis bevinden zich de Loonse en Drunense duinen.

Wat valt er te klagen, zou je zeggen…

Maar ik klaag wél. Want ik ben doodongelukkig.

Ik voel in elke vezel van mijn lichaam dat alles wat ik héb & doe mijlenver verwijderd is van wie ik daadwerkelijk ben & wat ik wíl zijn. Ik voldoe aan het maatschappelijke plaatje. Voilá. Maar dat is absoluut niet wat MIJ gelukkig maakt.

Daarom gooi ik het roer om. Ik gá digital nomad worden.

“I’d rather die free than have to live inside a petting zooI ám the journey that I’m getting to”

ZHU – “Good Life”

De pijn die ik – blijkbaar – nodig had: van goed leven naar “GROOTS” leven

Als ik heel eerlijk met je ben… is één van de moeilijkste dingen in het leven: het weglopen van een situatie die  ‘goed’ is.

Een veilige plek, een comfortabele plek, achterlaten, is niet wat de meeste mensen zouden doen.

Maar er is een idee dat ik aanhang: het idee dat de vijand van ‘groots’ NIÉT het omgekeerde daarvan is. De vijand van groots is NIÉT ‘gemiddeld’ of ‘onbeduidend’ – of elk woord wat daar ook maar enigszins op lijkt.

De vijand van “GROOTS” is: goed.

Het is namelijk ontzettend símpel is om het behoud van ‘goed’ te rechtvaardigen. Als de ‘dingen’ zijn momenteel niet kapot zijn, waarom zou je ze willen ‘maken’ – of anders willen?

Preciés om die ene gedachte is de comfortabele plek in je leven zo’n gevaarlijke plek.

Comfort, op zichzelf, zet geen verandering in gang. En waarom is dat gevaarlijk? Omdat er in het leven maar twee soorten mensen zijn:

a. Zij die de verandering creëren;
b. Zij die de verandering overkomt.

Als jij niet de controle over joúw leven neemt, doet iemand anders dat vóór jou. En die zorgt er dan wel voor dat je aan zijn of haar droom (mee)werkt, in plaats van aan jouw eigen dromen. 

Ik pas daarvoor. I’ve got dreams of my own, baby. 

Dat weet ik al langer.

Daarom vroeg ik in 2022 God / het universum om me sterker te maken. Ik kreeg uiteraard niet direct wat ik wilde, want zo werkt het niet. Wat ik wél kreeg was een uitdaging op mijn pad om mezelf sterker te maken.

Ik begon te daten en kreeg een relatie met iemand die me manipuleerde, aan gaslighting deed, intimideerde, op de meest belachelijke tijden ’s nachts opzocht, de ruiten van mijn huis insloeg, die me met de dood bedreigde, en die me mentaal – bijna – tot op mijn knieën heeft gebracht.

Maar ik buig niet zo makkelijk.

Deze persoon noemde me ooit “niet sterk”. Ik weiger dat te geloven.

Sterker nog: de pijn die hij deze persoon mij gaf, wakkerde preciés het vuur in mij aan om alleen nog maar sterker te gaan vlammen.

En hoe langer ik erover nadacht, hoe meer ik deze neerbuigende gebeurtenissen om ben gaan zetten naar olie op mijn vuur.

Ironisch genoeg dacht ik met deze persoon iets te bereiken waar ik alleen maar nóg sterker mee aan het ideaalplaatje van de maatschappij zou kunnen voldoen: carrièrevrouw met materiële welvaart en een man + kinderen. Terwijl de basis daaronder mij dus doodongelukkig maakt.

Nope.

Ik heb besloten om mijn huur op te zeggen vanaf 31-5-2024.

En… de pijn die deze persoon mij gegeven heeft, heeft er uiteindelijk alleen maar voor gezorgd dat ik keuzes ga maken die dichter bij mijn ware aard passen.

Déze man is de pijn geweest die ik – blijkbaar – nodig had om me van ‘goed’ naar ‘groots’ te bewegen…

Groots op mijn eigen voorwaarden + digital nomad worden

Weten wat je niét (langer) wilt is één ding.

Exact weten wat je dan wél wilt, is van een hele andere orde.

Het is de pijn die me in beweging zet. Maar wáár beweeg ik naartoe? Hoe weet ik wat ik écht wil?

Ik kan niet voor iedereen spreken, maar ondanks de pijn is de verleiding om te blijven waar ik ben nog steeds groot. Misschien herken jij dat ook wel? Ongeacht waar je nu staat in het leven. Het makkelijkste om te doen is om te blijven waar ik ben en de dingen accepteren te zoals ze zijn. Zodat ik ‘verandering’ door kan geven alsof het iets is wat absoluut niet bij mij thuishoort.

Dat is wat mijn reptielenbrein wilt.

Mijn reptielenbrein vindt het heerlijk om niet ‘de last’ te hoeven dragen van het wéten dat ik de dingen om me heen kan veranderen. *Ugh*… voor mijn reptielenbrein kan het vooruitzicht van moedwillig wrijving in mijn leven veroorzaken, mijn eigen chaos creëren, zodat ik die – in zekere zin – kan ’temmen’ en mezelf weer een stukje kan verheffen, overweldigend zijn, stressvol zelfs.

En tóch wil ik het.

Want aan het einde van de dag vind ík het een opwindend idee.

En aan het einde van de dag is het NIET mijn reptielenbrein die ‘The captain of my soul’ is, maar ben ík dat: mijn geest.

Ík bepaal waar ik naartoe ga.

Hoe ik die route uitstippel?

Door te observeren en te analyseren waar ík blij van word; waar ík goed in ben, en wie ík voor anderen en de wereld om mij heen wíl zijn. 

Daar heb ik als NLP Coach zelf zo mijn trucjes voor natuurlijk. En ik heb als gecertificeerd Birkman Professional ook mijn eigen, persoonlijke Birkman Signature Rapport als naslagwerk; ’s wereld meest diepgaande persoonlijkheidsanalyse. + ik volg nog altijd (psycho)therapie. Ik blijf mezelf steeds beter leren kennen & mezelf gelijktijdig ontwikkelen.

Mocht jij – net als ik – grootsheid op jouw eigen voorwaarden najagen, zou ik je ook zeker aanraden bij jezelf te beginnen.

Ik hou van, en ben goed in: schrijven. En toevallig kan ik daar ook andere mensen heel goed mee helpen. Win-win!

Digital nomad worden met een camperbus

Oké, oké: even heel concreet. Vanaf 1 juni 2024 woon ik tijdelijk weer even bij mijn ouders – om 10x zo hard te kunnen sparen. Het plan is om tegen het einde van ditzelfde jaar een camperbus te kopen. Bij voorkeur zo’n prachtige Fiat Ducato. Die zijn niet goedkoop, dus ik heb nog flink wat werk te verzetten 😅.

Mocht iemand die camperbus willen sponsoren in ruil voor mijn copywriting diensten en promotie… I’m all ears ha ha!

Ook digital nomad worden?

Wil jij nu ook digital nomad worden? En denk je dat copywriting-vaardigheden daar zeker ondersteuning in gaan bieden?

Meld je dan aan bij de Facebookgroep voor “Vrijheidsschrijvers • Digital Nomads met sterk overtuigende verkoopteksten“. En volg gelijk de Facebookpagina van NLP Copywriter om op de hoogte te blijven.

Samen werken aan vrijheid. Tegenwoordig kan het allemaal. :)!

Hoofdredactie

Hi, it's me! Oftewel: de hoofdredact-ie! Aangenaam, wanneer je hier - niet zo heel toevallig 😉 - terecht bent gekomen. Ik ben natuurlijk niet voor niks een (SEO) copywriter. Ik heb je effectief 'naar binnen' gelokt *schuldig tot het tegendeel is bewezen*. Kan ik trouwens ook voor joúw bedrijf doen - met joúw ideale klant(en). Stuur me een berichtje zodra je er klaar voor bent om meer klanten te ontvangen. En wie weet... Tot snel?! :)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Méér gratis tips op FB

Over NLP copywriter

Hey you! Leuk dat je hier bent. Hier deel ik - gratis beschikbaar - mijn kennis voor het verhogen van joúw conversie.

Wil jij jouw verkoop, omzet én vrijheid in het leven met gemak vertienvoudigen?

Haast je dan naar "De Beginner-Vriendelijke Gids Om Nog Dit Jaar Méér Online Te Verkopen Met Behoud Van Een Lege Agenda!"

Alles voor jouw doorbraak!

Latest from Blog

Automatisch Jouw Diensten Online Verkopen

Wil jij automatisch jouw diensten online verkopen? Dat wil zeggen: inzetten op een semi-passief inkomen, zónder continu jouw tijd voor elke afzonderlijke verkoop in te moeten zetten? Kan! In dit…
Go toTop