Word een Copywriter: Mijn Top 5 Boeken voor Beginnende Copywriters

maart 14, 2024
2 mins read

Het werk van een copywriter bestaat uit schrijven, schrijven, en… lezen! Wat goede copywriters van minder goede copywriters onderscheidt is namelijk v贸贸ral de kennis waar ze over beschikken (dat, en ervaring). Maar het begint allemaal bij kennis. Want, wat je niet bezit kun je ook niet ‘weggeven’.

Goed nieuws: je kunt op elk gegeven moment jouw kennis over copywriting bijspijkeren!

Om je een beetje op weg te helpen in het oerwoud van kennis deel ik mijn top 5 boeken voor beginnende copywriters met je. Doe er vooral je voordeel mee! Ze hebben mij een enorme hoeveelheid kennis opgeleverd en ik refereer er nog altijd naar terug in gesprekken met klanten en leerlingen.

Mijn Top 5 Boeken voor Beginnende Copywriters

Ok茅, hier komt ‘ie…

Ik heb overigens niet de illusie dat dit een complete lijst is of dat er geen betere boeken zijn. Dit zijn simpelweg de boeken die mij enorm op weg geholpen hebben.

Mocht jij nog aanvullingen / suggesties hebben, deel deze dan vooral met een reactie onder dit bericht.

1. The Copywriter’s Handbook door Robert W. Bly

H茅t standaard werk waar, in mijn nederige opinie, elke beginnende copywriter mee zou moeten beginnen. Dit boek staat boordevol kennis. Het is – voor mij in ieder geval – echt een soort Copywriting Bijbel geworden.

Volgens Robert W. Bly moet je de regels 茅茅rst kennen voordat je ze kunt breken.

Dat klinkt, eh鈥 plausibel?

2. Ogilvy on Advertising “I Hate Rules” door David Ogilvy

Als er 茅茅n marketing- en copywriting legende bestaat is het wel David Ogilvy.

3. Persuasive Copywriting – Cut Through the Noise and Communicate With Impact door Andy Maslen

4. Pre-suasion door Robert Cialdini

Wat gaat er vooraf aan directe be茂nvloeding?

Precies: indirecte be茂nvloeding.

Of, zoals Cialdini zelf op de cover van zijn boek schrijft: 鈥淲hen it comes to persuasion, success begins before you say a word.鈥

Als je eerder het boek 鈥Persuasion鈥 (NL: 鈥淚nvloed鈥) van Robert Cialdini hebt gelezen, ben je inmiddels bekend met Cialdini鈥檚 zeven be茂nvloedingsprincipes: wederkerigheid, consistentie, sociale bewijskracht, sympathie, autoriteit, schaarste en eenheid.

Pre-suasion is het proces waarbij overeenstemming wordt bereikt over een boodschap of bericht v贸贸rdat het wordt verzonden.

Daar zijn een aantal ingredi毛nten voor nodig om te bereiken: de behoeften van je doelgroep kennen, de aandacht krijgen, het gebruiken van de juiste woorden en beelden (die preci茅s jouw doelgroep triggeren), je omgeving met positieve hints vullen en ruim van tevoren al beslist hebben op welke van de zeven be茂nvloedingsprincipes jij je gaat focussen om te overtuigen.

Al met al vond ik het boek 鈥Pre-suasion鈥 n贸g waardevoller dan het boek 鈥Persuasion鈥.

Beide boeken zijn aanraders!

5. IJs Verkopen aan Eskimo’s door Pacelle van Goethem

Eindelijk een Nederlands boek! 鈥淚Js verkopen aan eskimo鈥檚鈥 is, sinds de eerste publicatie in 2012, in rap tempo het Nederlandse standaardwerk over overtuigen geworden.

Ik heb Pacelle een aantal keer persoonlijk mogen meemaken, omdat we beiden ook gecertificeerd Birkman Professional zijn. De reden waarom ze dit boek heeft geschreven, haar drijfveer, haar verhaal, greep me enorm aan. Ze heeft het geschreven voor, en uiteraard ook opgedragen aan, haar vader: volgens Pacelle de liefste man ter wereld en een enorm bescheiden man. Haar vader was heel wijs, vertelde ze. Maar hij zei nooit zoveel. Zelf volgde Pacelle het voorbeeld van haar vader. Ze hield ook graag haar mond, en als ze al wat zei werd ze verkeerd begrepen. Daardoor duikte ze in de wereld van het menselijk brein: wat gebeurt er in de hersenen van mensen waardoor ze overtuigd raken?

Ze schreef er een bestseller over.

Staand op de grote schouders van anderen, heeft Pacelle onderzoeken uit de neuropsychologie, gedragswetenschappen en sociale psychologie naast elkaar gelegd en verbanden gelegd.

 

*Yep, dit artikel bevat affiliate links. Daarmee verdien ik zo nu en dan een paar centjes bij en dat houdt het mogelijk om bijvoorbeeld “Het Complete Copywriting Beginnershandboek voor Online Ondernemers die hun Verkopen en Winst Willen Zien Groeien!” voor een belachelijke lage prijs aan te blijven bieden.

Win-win, toch! 馃檪

Hoofdredactie

Hi, it's me! Oftewel: de hoofdredact-ie! Aangenaam, wanneer je hier - niet zo heel toevallig 馃槈 - terecht bent gekomen. Ik ben natuurlijk niet voor niks een (SEO) copywriter. Ik heb je effectief 'naar binnen' gelokt *schuldig tot het tegendeel is bewezen*. Kan ik trouwens ook voor jo煤w bedrijf doen - met jo煤w ideale klant(en). Stuur me een berichtje zodra je er klaar voor bent om meer klanten te ontvangen. En wie weet... Tot snel?! :)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

M茅茅r gratis tips op FB

Over NLP copywriter

Hey you! Leuk dat je hier bent. Hier deel ik - gratis beschikbaar - mijn kennis voor het verhogen van jo煤w conversie.

Wil jij jouw verkoop, omzet 茅n vrijheid in het leven met gemak vertienvoudigen?

Haast je dan naar "De Beginner-Vriendelijke Gids Om Nog Dit Jaar M茅茅r Online Te Verkopen Met Behoud Van Een Lege Agenda!"

Alles voor jouw doorbraak!

Latest from Blog

Automatisch Jouw Diensten Online Verkopen

Wil jij automatisch jouw diensten online verkopen? Dat wil zeggen: inzetten op een semi-passief inkomen, z贸nder continu jouw tijd voor elke afzonderlijke verkoop in te moeten zetten? Kan! In dit…

Ik g谩 digital nomad worden #1: de beslissing

“Digital nomad worden?! Dus JIJ hebt de beslissing gemaakt om digital nomad te worden? *sarcastische ondertoon* Gefeliciteerd: je bent 3% onderweg.” Het is een gesprek dat ik voer in mijn…
Go toTop